ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χαρης Αρωνης ζει στην Αθηνα. Γραφει τραγουδια απο τοτε που πηγαινε σχολειο,
στην Ιωνίδειο του Πειραιά. Η πρώτη του επαφή με τη δισκογραφία, ήρθε λίγο αργότερα, την εποχή που ακόμη σπούδαζε στο Πολυτεχνείο. Τότε, οι Magic de Spell μελοποίησαν στίχους του, έγινε το τραγούδι «Ο λύκος της ψυχής μου» και μπήκε στο δίσκο τους «Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν». Επίσης, όταν ο Νίκος Μαϊντάς αποχώρησε από τους Magic de Spell και κυκλοφόρησε το solo album του με τίτλο «Σπασμένα Ρολόγια», συμπεριέλαβε κι ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Χάρη, το «Που Γυρνάς».

Η στιγμή για τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Χάρη ήρθε το 2008, με το CD-album «Της αγάπης Μανιφέστο». Εκεί τραγουδά ο ίδιος 13 δικές του δημιουργίες σε διάφορα μουσικά είδη, από ροκ μέχρι λαϊκά. Στα λαϊκά τραγούδια του δίσκου, έπαιξε μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης, κιθάρες ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας και βιολί ο Βαγγέλης Σαραντίδης. Η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ έγινε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σε μια 3ωρη μουσική παράσταση με τα τραγούδια του δίσκου και πολλές άλλες διασκευές, με guests τον Νίκο Μαϊντά στο Α’ μέρος και τον Μανώλη Καραντίνη στο Β’ μέρος. Ακολούθησε πλήθος εμφανίσεων του Χάρη Αρώνη με τη μπάντα του, τους «Εναερίτες», σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Πέρα από τα τραγούδια του άλμπουμ «Της Αγάπης Μανιφέστο», έχουν δημοσιευτεί (μόνο διαδικτυακά) και τα εξής τραγούδια του Χάρη Αρώνη: το ρυθμικό «Δύο Έργα (karate-sex)» (2010), η μπαλάντα «Αδυναμία μου» (2011) σε παραγωγή του Zero-Project (ηχογραφήθηκε και στα αγγλικά με τίτλο «My Weakness and My Strength») και το «Περίμενε» (2013),  σε ποίηση Αλέξη Δάρα.

Αυτή την εποχή ο Χάρης Αρώνης προγραμματίζει τη 2η δισκογραφική του δουλειά, η οποία ελπίζει να έχει ολοκληρωθεί την επόμενη χρονιά.

Advertisements