ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Χάρης Αρώνης γεννήθηκε και ζει στο Αιγάλεω. Γράφει τραγούδια
από μαθητής, τότε που φοιτούσε στην Ιωνίδειο του Πειραιά. Η πρώτη του επαφή με τη δισκογραφία, ήρθε λίγο αργότερα, την εποχή που σπούδαζε στο Πολυτεχνείο. Τότε, οι Magic de Spell μελοποίησαν στίχους του, έγινε το τραγούδι «Ο λύκος της ψυχής μου» και μπήκε στο δίσκο τους «Νίψον Ανομήματα Μη Μόναν Όψιν». Επίσης, όταν ο Νίκος Μαϊντάς αποχώρησε από τους Magic de Spell και κυκλοφόρησε το solo album του με τίτλο «Σπασμένα Ρολόγια», συμπεριέλαβε κι ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους του Χάρη, το «Που Γυρνάς«.

Η στιγμή για τον πρώτο προσωπικό δίσκο του Χάρη ήρθε το 2008, με το CD-album «Της αγάπης Μανιφέστο». Εκεί τραγουδά ο ίδιος 13 δικές του δημιουργίες σε διάφορα μουσικά είδη, από ροκ μέχρι λαϊκά. Στα λαϊκά τραγούδια του δίσκου, έπαιξε μπουζούκι ο Μανώλης Καραντίνης, κιθάρες ο Δημήτρης Μπαρμπαγάλας και βιολί ο Βαγγέλης Σαραντίδης. Η επίσημη παρουσίαση του άλμπουμ έγινε στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο, σε μια 3ωρη μουσική παράσταση με τα τραγούδια του δίσκου και πολλές άλλες διασκευές, με guests τον Νίκο Μαϊντά στο Α’ μέρος και τον Μανώλη Καραντίνη στο Β’ μέρος. Ακολούθησε πλήθος εμφανίσεων του Χάρη Αρώνη με τη μπάντα του, τους «Εναερίτες», σε διάφορες μουσικές σκηνές.

Η επόμενη δισκογραφική δουλειά του Χάρη με τίτλο «17» ήρθε μετά από 9 ολόκληρα χρόνια, το 2017. Ένα ροκ concept album, με 17 τραγούδια κοινωνικού περιεχομένου σε στίχους του ίδιου αλλά και ποιητών, που αφορούν στα βιώματα και συναισθήματα που δημιούργησαν τα «πέτρινα» χρόνια της κρίσης και των μνημονίων. Το site www.project17.gr είναι αφιερωμένο στο άλμπουμ «17» και την ομώνυμη μουσική παράσταση.

Στο μεσοδιάστημα μεταξύ της κυκλοφορίας των δύο προσωπικών του CD-album, ο Χάρης συμμετείχε στο δίσκο του Σίμου Κουσκούνη «Σταυροδρόμια» ερμηνεύοντας το τραγούδι «Χαμένα Χρόνια«, πήρε μέρος στο 48 Hours Music Project με το τραγούδι «Δύο Έργα» και τραγούδησε τη σύνθεση του Zero Project σε στίχους του Βασίλη Πουλημενάκου με τίτλο «Φεγγάρι Κόκκινο» που κυκλοφόρησε διαδικτυακά.